Блокиран е достъпът до емблематичната местност Германката край Созопол.  За това алармира във

...
Блокиран е достъпът до емблематичната местност Германката край Созопол.  За това алармира във
Коментари Харесай

Строеж блокира достъпа до емблематичната местност Германката край Созопол

Блокиран е достъпът до емблематичната местност " Германката " край Созопол. 

За това алармира във Facebook някогашният шеф на стопанско звено на Софийския университет Петко Горанов. По думите му в региона е сложена ограда, която не разрешава да се стигне до  " Германката ". На заграждението има " Информационна табела ", съгласно която в ограденото място ще се строят две вилни здания с басейн. 

" Днес са били сложени строителни заграждения, с които се предотвратява достъпа до целия полуостров, водещ към митичната канара „ Германката “ край Созопол. Въдичарите, които са били там, са били брутално изгонени! Полуостровът и невероятните фиорди, паметно място за генерации туристи и риболовци, на практика става частна благосъстоятелност ", написа Горанов. 

Според табелата възложител на градежа е фирма  " Херсонес " ЕООД, основен реализатор е " ББМ Инженеринг " ЕООД, а подизпълнител - " Хит Строй к " ЕООД.

Справка в Търговския указател демонстрира, че шеф и едноличен притежател на капитала на " Херсонес " е Петър Димитров. Според информацията в регистъра заграденото място е непарична вноска към капитала на компанията, която е учредена на 1 февруари тази година.

От OFFNews потърсихме за коментар кмета на общината Панайот Рейзи, само че той не подвигна телефона си.

От пресцентъра на Община Созопол обясниха пред медията ни, че не знаят защо става дума. Оттам споделиха още, че най-рано на следващия ден ще могат да отговорят дали собствеността на земята е била на общината или на страната, както и каква е повода за блокирането на достъпа.

" Германката " е околност със скали сред Созопол и Дюните, която е известна измежду скачачите. Районът е кръстен по този начин в памет на починалата там през 1959 година Хела Шрьодер.

Ето по какъв начин наподобява регионът сега:



фотоси:Петко Горанов






Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР